50درصد افراد از بوی بد دهان رنج می برند! شایعترین علت بوی بد دهان ،از دهان است( حدود 80تا 90درصد) علت های دهانی شامل موارد زیر است:

نوع عادی و فیزیولوژیک بوی بد دهان که گذرا و موقتی است،  بوی دهان صبحگاهی است که به علت کاهش جریان بزاق و افزایش میکروب های دهان در شب ایجاد می شود. همچنین گرسنگی طولانی به علت تجزیه چربی ها و پروتیین هاو دفع محصولات آن ها از ریه ها باعث بد بویی دهان می شود.

باافزایش سن ،کم شدن بزاق و افزایش بیماری های دندانی –لثه ای باعث تشدید بد بویی دهان می شود.

الکل میزان بزاق را کم می کند، سیگار با آسیب به لثه ها و کاهش خون رسانی به آن ها و افزایش رشد میکروب های دهان ایجاد بوی بد می کند.

مصرف مواد پروتئینی با قلیایی کردن دهان بوی بد ایجاد می کنند. مصرف مواد قندی با اسیدی کردن دهان بوی بد دهان را کم می کنند. خشکی دهان عامل بسیاری از موارد بد بویی دهان است. داروهایی مثل آنتی هیستامین ها، ضد افسردگی ها، آرام بخش ها، کورتون ها، و برخی از آنتی بیوتیک هاو نیز برخی بیماری ها مثل شوگرن، دیابت، نفریت(مشکل کلیه) اضطراب، افسردگی، اوریون و رادیو تراپی سر و گردن باعث خشکی دهان می شوند. در افرادی که پلاک در لثه و اطراف دندان ها دارند، پلاک ها مخزن میکروب ها می شوند که باعث بدبویی دهان می شود. زخم های دهانی نیز محلی برای تجمع میکروب ها می باشد. پرزهای سطح پشتی زبان نیز مخزن میکروب است. میکروب ها با ایجاد گازهای گوگرد دار بوی بد ایجاد می کنند. پرشدگی های غلط، شکستگی ها و پوسیدگی دندان ها هم محل تجمع میکروب ها هستند. ایمپلنت هم می تواند بدلیل دارابودن فضای کوچک در سطح داخلی باعث تجمع میکروب ها شود.

تآلیف:دکتر فیروزه ضیاء

«کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز است»

بجز علل دهانی، "علل خارجی دهانی " بوی بد دهان عبارتند از :

بیماری های مجاری تنفسی مثل: عفونت و التهاب بینی و سینورس(سینوزیت) ، برونشیت، ذات الریه، سل و سرطان ریه.

عفونت حلق و لوزه ها، بزرگی لوزه ها و لوزه های حفره دار (با تجمع ترشحات در حفره ها و سفت شدن آن ها و ایجاد سنگ لوزه) ،سرطان حلق و لوزه

مشکلات دستگاه گوارش :ریفلاکس اسید معده( برگشت محتویات معده به مری)، فتق معده( هیاتوس)، زخم و خونریزی معده، سرطان معده

نارسایی کبد، دیابت، نارسایی کلیه، مشکلات خونریزی دهنده با خونریزی در لثه ها و تجزیه خون باعث بوی بد دهان می شود.

بنابراین برای درمان بد بویی دهان ابتدا باید بررسی کامل دهان، دندان ها، لثه ها و حلق و لوزه ها، بینی و سینوس ها، سیستم گوارشی و ریوی و بررسی کامل از نظر بیماری های داخلی صورت بگیرد.

درمان بوی بد دهان:

در درجه اول درمان باید شامل درمان بیماری زمینه ای که علت بوی بد دهان است، باشد.

سایر اقدامات شامل پاک کردن زبان با زبان پاک کن، مسواک زدن مکرر و صحیح، استفاده از نخ دندان، برس های بین دندانی، ماساژ لثه، استفاده از دهانشویه کلر هگزیدین قبل از خواب، ضد عفونی کردن دندان های مصنوعی ، مصرف آب فراوان، جویدن آدامس بدون قند برای تحریک بزاق، جویدن نعناع، جعفری، شوید، میخک، جویدن هویج، سیب و کرفس، خوردن پرتقال و انجیر، خوردن هل، دارچین، غرغره با محلول لیموترش یا آبغوره، رازیانه و شستشوی دهان بعد از مصرف غذاهایی که بوی بد دهان ایجاد می کنند.

غذاهایی که ایجاد بوی بد دردهان میکنند :

لبنیات، پنیر، ماهی، گوشت،سیر وپیاز و شکلات و قهوه

گوگل مپ

اطلاعات تماس

  • آدرس مطب : رشت، چهارراه گلسار، نبش کوچه عسگری
    ساختمان بوسار، طبقه ششم ، واحد 12
  • شماره تماس مطب : 32110817 013
  • ایمیل مطب:
  • ارسال پیامک :100033110817  

  

Top