?️خونریزی از بینی مشکلی است که بیش از آنکه خطرناک باشد ، برای بیمار استرس آور و نگران کننده است  . ولی  واقعیت این است که در اغلب موارد خونریزی از بینی نه خطرناک است و نه نشانه سرطان ، و علتی جز نازک بودن مخاط پر عروق و شکننده بینی ، خشکی مخاط و یا دستکاری بینی ندارد .
?️خونریزی بینی علل مختلف موضعی و سیستمیک دارد.

 علل سیستمیک خون کمتر شایعند و  شامل مشکلات انعقادی خون، هموفیلی، برخی بیماری های کبدی، مصرف بعضی داروها مثل آسپرین، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون بالا می باشند.

?️ علل موضعی خون دماغ که شایع ترند شامل :
ضربه به بینی، دستکاری بینی، التهاب، خشکی بینی، انحراف تیغه بینی، وجود  توده  در بینی و شکستگی قاعده جمجمه در
 ضربه ها و تصادفات.
?️ اغلب خونریزی‌هایی که به مقدار کم اما مکرر اتفاق می‌افتند در واقع از ناحیه‌ای در قسمت قدامی و تیغه وسط بینی منشا میگیرند  که تمام عروق خونی در آن تجمع پیدا کرده‌اند. به همین دلیل این منطقه مستعد خونریزی است. این نوع خون‌دماغ بسیار شایع است و بیشتر در فصل‌های سرد هنگام سرماخوردگی، در اطفال و در کسانی دیده می‌شود که مدام بینی‌شان را دستکاری می‌کنند.

?️ گاها خون‌دماغ‌ حجمش زیاد است و  به سختی بند می‌آیند. این نوع خون‌دماغ جدی‌تر است و بیشتر در افراد مسن و کسانی دیده می‌شود که فشار خون بالا یا اختلالات انعقادی خون یا آترواسکلروز (تصلب شرائین) دارند. منشا آن نیز معمولا قسمت‌های عقب‌تر بینی است و نیاز به درمان جدی تری دارد.

?️اقدامات لازم برای پیشگیری از بروز خون دماغ :
 ۱- حفظ رطوبت بینی : بخصوص در فصل زمستان و در کشور ما که هوای خشک و نیمه‌خشک دارد، بهتر است هوای داخل منزل را  با کمک دستگاه‌های بخور مرطوب نگه دارید و از اسپری یا قطره های سالین یا پمادهای ویتامین آ د  برای چرب کردن و مرطوب کردن بینی استفاده کنید.
۲- از دستکاری بینی و فین کردن خودداری کنید.دستکاری بینی جزو شایعترین علل خونریزی بینی است.

۳- از قرار گرفتن در معرض آفتاب ، گرمای شدید و جریان باد شدید پرهیز کنید.
۴- از مصرف مواد مخدر از طریق بینی که عروق بینی را شکننده می‌کند، طوری‌که با کوچک‌‌ترین دستکاری، فرد خون‌دماغ می‌شود، پرهیز کنید.
۵- از زور زدن و بلند کردن جسم سنگین و پایین آوردن طولانی سر خودداری کنید ، افراد مبتلا به یبوست بهتر است ملین مصرف کنند.
۶ - مصرف برخی داروها مثل آسپرین ، مسکن های ضد التهابی مثل بروفن ، رقیق کننده های خون مثل وارفارین ، برخی ویتامینها مثل ویتامین E , آنتی هیستامین ها  وبرخی اسپری های داخل بینی که مخاط را خشک میکنند، را موقتا متوقف کنید.
۷- از مصرف سیگار و قلیان و هرگونه استنشاق دود  پرهیز کنید.
۸- برای کاهش فشار ناشی از عطسه یا سرفه به بینی ، با دهان باز عطسه کنید .
۹ - فشار خون خود را کنترل کنید
۱۰- مصرف ویتامین K یا سایر ویتامین ها تاثیری در پیشگیری از خونریزی بینی ندارد.

?️اقدامات لازم در هنگام خونریزی بینی :
۱- اولین و مهم ترین  نکته این است که آرامش خود را حفظ کنید ، خونریزی بینی خطرناک و کشنده نیست ، ولی  استرس و دستپاچه شدن شما و اطرافیان باعث بالا رفتن فشار خون و  تشدید خونریزی می شود.
 ۲- قسمت جلوی بینی را با دست و انگشت فشار دهید و دو تا سه دقیقه نگه دارید.
نکته مهم این است که باید کمی بالاتر از سوراخ های بینی را بادست نگه داشت یعنی دقیقا محلی که با فشار ملایم بر آن عروق خونریزی دهنده فشرده می شوند ، سوراخ های بینی را با دست نگیرید چون در این صورت نه تنها خون بند نمی آید بلکه به سمت  عقب رانده شده وارد حلق می شود و باعث ناراحتی و اضطراب بیشتر و در نتیجه تشدید خونریزی می شود. ۳ - در این وضعیت نباید سر خود را عقب بگیرید، زیرا این کار بیشتر باعث می‌شود خون داخل حلق بریزد و وارد معده شود.

۴ - در خیلی از موارد خونریزی با گرفتن بینی بند می‌آید، در غیر این صورت باید در حالت نیمه نشسته قرار بگیرید و روی صورت‌تان یخ بگذارید.
۵- اگر باز هم خونریزی بند نیامد، مراجعه به پزشک ضروری است.
۶ - درمان هایی که پزشک برای شما در نظر میگیرد بسته به محل و شدت و تکرار خونریزی  شامل :
کوتر و سوزاندن رگ بینی ، تامپون بینی ،  بستن رگ خونریزی دهنده با آندوسکوپ می باشد .
?️خون دماغ در چه مواردی باید بررسی شود :
۱- وقتی با اقدامات اولیه قطع نشود
۲- اگر با گرفتگی بینی یا کاهش بویایی همراه باشد
 ۳ - مواردی که با ضربه شدید بینی یا جمجمه همراه باشد
۴- در مواردی که کبودی یا خونریزی در سایر مناطق بدن هم وجودداشته باشد

گوگل مپ

اطلاعات تماس

  • آدرس مطب : رشت، چهارراه گلسار، نبش کوچه عسگری
    ساختمان بوسار، طبقه ششم ، واحد 12
  • شماره تماس مطب : 32110817 013
  • ایمیل مطب:
  • ارسال پیامک :100033110817  

  

Top