لوزه ها بخشی از بافت لنفاوی بدن هستند که در دو طرف حلق و انتهای زبان وجود دارند، در دوران کودکی وظیفه دفاع از بدن را در برابر میکروب ها انجام میدهند، به همین دلیل دریچه ها با ابتلا به عفونت های حلق و سرماخوردگی ،لوزه ها متورم و بزرگ می شوند . اگر این بزرگی و تورم به اندازه ای باشد که برای کودک ایجاد درد و ناراحتی مکرر نماید باید با عمل جراحی برداشته شوند. لوزه ها در چند محل وجود دارند: لوزه های کامی دو عدد هستند در دو طرف گلو دیده می شوند ، که اگر بزرگ شوند باعث گلودردهای مکررو مشکل در بلع غذا و بوی بد دهان می شوند.

لوزه حلقی یا لوزه سوم یا آدنویید ،در پشت بینی قرار دارد و در معاینه دیده نمی شود. بزرگ شدن آن را فقط می توان در عکس رادیولوژی مشاهده کرد. بزرگی لوزه سوم باعث بسته شدن سوراخ پشت بینی و در نتیجه گرفتگی بینی، تودماغی شدن صدا، تنفس مشکل موقع خواب، باز ماندن دائمی دهان و خروپف می شود. لوزه های زبانی هم برجستگی های کوچک در قاعده زبان هستند که در صورت تورم و التهاب باعث درد و سوزش انتهای زبان و احساس ناراحتی موقع غذا خوردن می شوند.

هر لوزه بزرگی نیاز به جراحی ندارد زیرا لوزه ها اغلب خودشان تا سنین 7تا 12سالگی کوچک شده و تحلیل می روند. اگر بزرگی لوزه باعث گلودرد های مکرر چرکی، اشکال در غذا خوردن، بوی بد دهان، تنفس مزمن دهانی، خروپف، قطع تنفس حین خواب، تاخیر در رشد و عفونت های مکرر گوش میانی و کاهش شنوایی شود، نیاز به جراحی و برداشتن دارد. به این جراحی "تانسیلکلتومی "می گویند. علیرغم اینکه لوزه بخشی از سیستم دفاعی بدن است، برداشتن لوزه در بچه ها باعث ضعیف شدن ایمنی بدن نمی شودزیرا بافت لنفاوی در سایر قسمت های بدن نیز وجود دارد.

تآلیف: دکتر فیروزه ضیاء

«کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز استـ»

گوگل مپ

اطلاعات تماس

  • آدرس مطب : رشت، چهارراه گلسار، نبش کوچه عسگری
    ساختمان بوسار، طبقه ششم ، واحد 12
  • شماره تماس مطب : 32110817 013
  • ایمیل مطب:
  • ارسال پیامک :100033110817  

  

Top