درد گوش،علل درد گوش
درد گوش
?️ درد گوش می تواند به علت التهاب و عفونت گوش خارجی، پرده گوش یا گوش میانی باشد که هر کدام بر اساس علت ،درمان دارویی خاص خود را دارد.
?️التهاب گوش خارجی یا اوتیت اکسترن حاداغلب بعلت دستکاری گوش با گوش پاک کن یا ورود اب به گوش ( گوش شناگران) ایجاد میشود و درد شدید بهمراه ترشح و پری گوش ایجاد میکند.
?️التهاب پرده گوش و گوش میانی یا اوتیت مدیا ،اغلب بدنبال سرماخوردگی ها ایجاد میشود و باعث تجمع مایع چرکی پشت پرده گوش و درفضای گوش میانی میشود که ایجاد درد شدید فشارنده و نبض دار درگوش میکند.وجود این مایع گاهی باعث فشار بر پرده گوش و پاره شدن پرده گوش و خروج چرک و خون از گوش میشود که اغلب بدنبال آن درد کمی بهتر میشود.
?️ گوش درد وقتی که گوش سالم است :
هر درد گوشی نشانه مشکل گوش نیست ؛ در اغلب موارد گوش درد منشا و علتی غیر از گوش دارد که به آن گوش درد راجعه می گویند. عصب های گوش از سایر مناطق سر و گردن نیز منشا می گیرند ، بنابراین درد ها ی سایر مناطق سرو گردن به گوش یا اطراف گوش انتشار می یابد . مثلاً عصب گوش با عصب حلق یک شاخه مشترک دارد بنابراین بسیاری از افرادی که گلودرد bold دارند یا عمل لوزه bold انجام داده اند، دچار گوش درد می شوند بدون اینکه گوش آنها مشکل داشته باشد.
?️ علل گوش درد راجعه :
فارنژیت ( التهاب گلو ) ،
التهاب یا جراحی لوزه ،
مشکلات دندانی،
تورم و التهاب غدد بزاقی( بدترشدن درد با غذاخوردن )
التهاب مفصل فک( بدترشدن درد با جویدن ) ،
ریفلاکس اسید معده ،
آرتروز یا دیسک گردن،
توده های گردن
التهاب یا توده های داخل بینی یا پشت بینی
التهاب تیروئید ( تیروئیدیت )
?️درد در همه این نواحی میتواند به گوش انتشار یابند ،
نکته مهم این است که گاهی حتی فرد در محل اصلی درد یا مشکلی را احساس نمیکند ، مثلا دندان درد یا درد واضحی در گردن یا فک ندارد و فقط از درد گوش احساس ناراحتی می کند.
توجه به علایم همراه مثل گرفتگی بینی ، وجود تورم و حساسیت در گردن و عدم وجود پری یا گرفتگی گوش و توجه به عوامل تشدید کننده درد ( بدتر شدن درد با جویدن یا حرکت دادن گردن ) میتواند در افتراق دردهای با منشا گوش از دردهای راجعه کمک کننده باشد.
?️پس بخاطر داشته باشیم هر درد گوشی نشانه مشکل در گوش نیست .
تآلیف:دکتر فیروزه ضیاء
«کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز است»