آلرژی یا حساسیت به علت  پاسخ التهابی شدید بدن به عوامل خارجی یا آلرژن ها مثل مواد شیمیایی، گرد و خاک، دود،قارچ ها، گرده گیاهان، خوراکی ها و یا هر گونه مواد دیگری که برای سلول های بدن بیگانه باشند، ایجاد می شود. آلرژی می تواند به شکل آلرژی پوستی مثل اگزما و کهیر یا آلرژی در ریه ها مثل آسم ، یا سرفه مزمن یا التهاب حلق به شکل گلودرد و خارش مزمن گلو دیده شود. اغلب این موارد با آلرژی در بینی و سینوس ها همراه است که علایم آن افزایش ترشحات بینی، آبریزش بینی، عطسه فراوان ، افزایش خلط پشت حلق، گرفتگی بینی، اشکریزش و سرفه است .

درمان آلرژی بینی در درجه اول پرهیز و دور بودن از عوامل آلرژی زاست. بیمار باید از گرد وغبار دور باشد. رختخواب ها،عروسک های پارچه ای، مبلمان و حیوانات خانگی حاوی مایت(هیره) (نوعی قارچ ریز میکروسکوپی ) می باشند که مهمترین ماده آلرژی زاست. ملحفه ها باید مرتباً شسته شوند، خانه مرتبا باجاروبرقی تمیز شود. بجای جارو از جاروی برقی استفاده شود. از بالش های پر و عروسک های پارچه ای که حاوی مقادیر زیادی مایت است، استفاده نشود. از دود –بخصوص سیگار- پرهیزشود. از مواد شوینده، عطر و ادکلن و مواد شیمیایی دوری شود. از حیوانات خانگی( سگ و گربه و مرغ و خروس) دوری شود. فرد باید ازگل و گلدان و باغچه دور باشد.در روزهایی که باد زیاد است ودر هوای آلوده شهری از ماسک استفاده کند.

غذاهایی مثل فست فودها، سس ها و همه خوراکی هایی که مواد افزودنی دارند(چیپس، پفک، شکلات، کیک، کلوچه و...) حذف شوند. همچنین میوه هایی مثل خربزه، انگور، کیوی، پرتقال، حتی موز می توانند آلرژی زا باشند. متاسفانه هر فرد به یک یا چند مورد از این مواردی که ذکر شد حساسیت دارد و پیدا کردن این که چه کسی به چه ماده ای حساس است کار آسانی نیست. در هر حال اساس درمان آلرژی پرهیز است و داروها در درجه دوم اهمیت قرار دارند. درمان دارویی شامل انواع آنتی هیستامین های خوراکی ، که در حال حاضر آنتی هیسامین های نسل سوم که دارای عوارض جانبی خواب آوری و خشکی دهان نیستند مثل فکسوفنادین  و تلفست بیشتر استفاده میشوند،همچنین انواع اسپری های استروییدی داخل بینی  و محلول های شستشوی بینی ، می باشند.در مصرف داروهای ضد آلرژی هم باید توجه داشت که قطع داروها ممکن است باعث عود علایم شود. بنابراین دارو ها را باید به تدریج کم کرد و در موارد عود علایم، مجددا آن ها را شروع نمود.

تآلیف: دکتر فیروزه ضیاء

«کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز است»

گوگل مپ

اطلاعات تماس

  • آدرس مطب : رشت، چهارراه گلسار، نبش کوچه عسگری
    ساختمان بوسار، طبقه ششم ، واحد 12
  • شماره تماس مطب : 32110817 013
  • ایمیل مطب:
  • ارسال پیامک :100033110817  

  

Top